Meso / Microneedling

Haren beschermen ons tegen alle invloeden. Zonder haar zouden we snel kans hebben op een zonnesteek in de zomer en in de winter houdt het onze hersentemperatuur op peil. Maar de belangrijkste rol is de psychologische en sociologische rol tijdens de interactie tussen ons als mensen. Haar geeft je zelfvertrouwen!

Het verlies van hoofdhaar is altijd onaangenaam en kan gepaard gaan met psychische problemen. Het verminderd de levenskwaliteit en men voelt zich minder aantrekkelijk. Wist je dat ook kaalheid je positie op de arbeidsmarkt kan beïnvloeden?

Bij de geboorte beschikken we al over 100.000 haarfollikels. Dat betekend 1000 follikels per cm2.
Vanaf de volwassenheid treedt regressie van de haarfollikel op. Daardoor ontstaat er een geleidelijke afname van onze haarfollikels. Vanaf ons 25ste levensjaar hebben we slechts nog maar de helft haarfollikels over. D.w.z. 500 haarfollikels per cm2 en dit kan dalen tot 200 follikels op ons 50ste levensjaar.
Zo komen meer en meer haren terecht in de telogen fase. Deze fase is ook gekend als de rustfase. Aan het einde van de rustfase valt het oude haar uit en zoekt het nieuwe haar de weg naar het huidoppervlak. Dit is de moment waarin het haar van de telogene fase overgaat naar de anagene fase.

Naargelang we ouder worden is het moeilijker om nieuwe haren aan te maken van de telogene fase naar de anagene fase. Zo kan het haarzakje geleidelijk aan verschrompelen en tenslotte terminaal sluiten. Deze fase is niet meer te redden met een Meso of microneedling. Hier kan men enkel verder geholpen worden met een haartransplantatie.

Alsook treed er bij 1/3 van de mannen tussen de 25 en de 40 Alopecia Androgenetica op.
Dit is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen en dit is voor een groot gedeelte erfelijk bepaald.
Dit is te danken aan het groot gehalte testosteron dat een man aanmaakt, samen met het mannelijk hormoon enzym 5. Deze combinatie maakt DHT aan. Deze samenstelling zorgt voor haaruitval met kaalheid tot gevolg.

Vrouwen kunnen hier ook door getroffen worden, alleen is dit proces anders. Bij vrouwen wordt het haar dunner ‘ vaak aan de bovenzijde van het hoofd’. Vooral tijdens de menopauze wordt dit effect verhoogd omdat de toevoer van het mannelijk hormoon dan ook stijgt.

Bij Alopecia Difussa wordt haarverlies bepaald door stress, vitaminegebrek en stofwisselingsproblemen. Waarin haaruitval lang een grote rol kan spelen.

Al deze vormen kunnen we makkelijk behandelen met een Mesogun of microneedlingpen.

De afstand van de hoofdhuid tot aan het haarzakje is 2mm. Indien men producten gebruikt voor haaruitval en deze behandelt aan het huidoppervlak, zal dit trager werken dan dezelfde producten gebruikt worden tijdens een Meso of microneedlingbehandeling. Dit komt omdat we bij een Meso behandeling 2mm diep prikken. Per keer dat er een prik in de hoofdhuid gaat, komen er 2 druppels peptiden vrij, deze gaan vervolgens in de hoofdhuid.
Een microneedling behandeling gaat niet zo diep als een Meso behandeling. Deze gaat tot de papilaire laag, deze behandeling is ideaal voor mensen die bloedverdunners nemen.

Wij passen onze microneedling / Meso toe met biomedische peptiden. Deze exclusieve samenstelling bevat een nieuwe generatie peptiden die door middel van cel engineering ingrijpen op de regulatie van de haargroei. Deze combinatie van peptiden hebben een synergetisch effect en regenereren de extracellulaire matrix (ECM) en verhoogt de microcirculatie waardoor de voeding en zuurstof toevoer verbeterd wordt naar het haarfollikel, dit verlengt de anagene fase en voorkomt haaruitval.

Werking
Deze samenwerking heeft een synergetische werking, het:
– Stopt haaruitval
– Stimuleert nieuwe haargroei
– Voedt en activeert de haarfollikels
– Verlengt de anagene fase
– Verkort de telogene fase
– Draait het proces van verschrompeling van haarfollikels terug (alopecia androgenetica)

Tijdens je behandeling blijft je huid 7 minuten openstaan en mag je de haren gedurende 24 uur niet meer nawassen. Het is belangrijk om met je handen uit de haren te blijven, vanwege de bacteriën op je handen infecties kunnen veroorzaken.

Omdat wij enkel topresultaten willen boeken! Sluiten wij onze behandeling af met een led repair lamp. De 161 LEDs in de helm stralen licht energie uit bij specifieke verschillende golflengtes dat wordt geabsorbeerd door de haarfollikels. Dit verbetert het cel metabolisme en activeert en stimuleert de follikels met als resultaat haargroei. Daarnaast heeft de helm ook nog 103 infrarood led’s.

De voordelen van deze extra service zijn:
– Versterkt de hoofdhuid
– Stop het verlies van haar
– Promoot de hergroei van haar
– Versterkt het cellulaire energie potentieel
– Verminderd de werking van het testosteron hormoon
– Stimuleert de bloedcirculatie
– Werkt actief op de synthese van RNA en DNA
– Activeert de werking van het haarfollikel
– Verminderd de stress condities waaraan het haar wordt blootgesteld

Voor een volwaardig resultaat heb je 3 tot 6 behandelingen nodig om resultaat te boeken.